Mlékárna Klatovy
V roce 1909 Klatovech vzniká Sdružení producentů mléka pro Klatovy a okolí, jehož hlavní význam tkví zejména v určování ceny mléka. Sdružení se kolem roku 1920 mění v Pošumavské mlékařské družstvo z.s.s r.o., ze kterého rok po jeho fungování vzniká ŠUMAVA, MLÉKAŘSKÉ A DRŮBEŽÁŘSKÉ DRUŽSTVO. To v roce 1927 dokončuje stavbu vlastní mlékárny. V 50. teletech díky slučování s menšími provozovnami dochází k rozšíření výroby o další produkty jako tvaroh, jogurty, máslo a měkké sýry. V roce 2007 dochází ke kapitálovému vstupu mezinárodní mlékárenské skupiny Lactalis Groupe do Mlékárny Klatovy. Tato významná událost znamená pro Mlékárnu Klatovy podporu silné nadnárodní společnosti a možnost pokračování v dlouhodobé sýrařské tradici. Jogurty byly vyráběny od 70. let 20. století do roku 2010 pod značkou Dub.